pop rock

Veterani slovenskega podzemlja se zopet vračajo na glavni oder Kamfesta. Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene so z velikim koncertom v Kinu Šiška pričeli s promocijskimi koncerti ob izidu novega albuma Pojdiva tja.  

Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna Planet starcev in Zlagano sonce, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in se predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Pokrovitelj dogodka je Pivovarna Laško Union d. o. o.

Vstop prost!