stand up, 16+

ob 21.00 v Korobaču

rni humor se vrača na kraj zločina, skupaj z neprimernimi šalami, sarkastičnim cinizmom in politično nekorektnostjo. Komiki se požvižgajo na to, kar je primerno, in se veselijo snidenja v peklu, kamor bomo šli vsi, ker se smejimo tistemu, čemur se (načeloma) ne bi smeli. Nastop NI primeren za otroke ter ljudi, ki so pretirano občutljivi in zamerljivi.

Nastopajoči: Gašper Bergant (Luče), Žan Papič (Sežana), Andrej Podbevšek (Kamnik).

Gašper Bergant je najopaznejši domači stand-up komik mlajše generacije in soustvarjalec TV-serije Skečoholiki. Ljubezen do humorja ga je speljala od faksa, ljubezen do žensk pa stran od razuma. Je mešanica prijetno agresivnega medveda ter premalo povoženega dihurja in redno podira meje sprejemljivega. Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Občinstvo osvaja s črnim humorjem in navidezno neobzirnosjo, zase pa ne misli, da ima naglas ali, da je z njegovim razmišljanjem kaj narobe. Tako prikupno neobziren je, da občinstvo po nastopih ne ve ali bi ga posvojilo ali bi ga s skupnimi močmi odpeljalo na psihiatrijo.

Žan Papič je Kraševec. Če ne veste, kaj to pomeni, ne poznate nobenega Kraševca. Je oseba, ki bi ga z eno roko božali, z drugo pa mu delili klofute, ker si oboje istočasno zasluži. Po odpravi v Avstralijo se je vrnil še bolj nabrit kot prej. Včasih je tekal za žogo brez razloga, kot pes, a se je nekega dne vprašal zakaj, in nehal. Prijatelj Srečka Kosovela, dvojnik Sylvestra Stalloneja, bivši nogometaš, občasni filozof, ki med "razmišljanjem" doživlja kratke stike med levim in desnim polom možganov, je razumljiv in smešen samo na odru. Je voditelj kviza zberi ali poberi, lahko pa ga vidite tudi v komediji Buh pomagej, ki navdušuje z gostovanji po vsej Sloveniji.

Andrej Podbevšek prihaja izpod kamniških planin. Svet vidi drugače kot ostali, predvsem zato, ker je barvno slep in dislektik. Med komiki velja za princa rjavega humorja, ker je barvno slep in ne pozna črnega humorja. Najbolj opazna stvar na njem so njegovi zaviti brki, kjer se zgleduje po generalu Rudolfu Maisteru iz Kamnika. Za razliko od njega, Andrej še dolgo ne bo “na konju”. Njegovi standup nastopi so včasih celo smešni. Včasih. Rad govori o Kamniku in Veliki Planini in majhnem naselju Mekinje, iz katerega je zbežal v prestolnico. Če ga še niste videli nastopati na odru, zagotovo niste edini.

 

Dogodek je organiziran v sodelovanju s Korobačem, kamniškim originalom.

Vstop prost!

 

Fotografija: arhiv nastopajočih