Prvi festivalski vikend se je za nami. V tretjem kamfestovskem dnevu smo se že dodobra seznanili z ritmom in ukrepi, ki jih zapoveduje letošnji edicija festivala. Tokratno kamfestovsko nedeljo si bomo zapomnili predvsem po pestrem večernem dogajanju, ko so zaživela vsa prizorišča.

Na Mestnem odru so odmevale zimzelene popevke Tulia Furlaniča, ki je za kavarno prinesel nekaj primorske prijetnosti. Na Večernem odru so navduševali in očarali ritmično eklektični Pijammies, na zapriškem odru pa je za enkratnost iztekajočega vikenda z jazzovskim pristopom poskrbela Gregor Ftičar in Aleksandra Čermelj. Še prej pa so na svoj račun prišli najmlajši, ki so bili tokrat deležni kar dveh predstav Ana Monro je poskrbela za Zadnji ulov, Šinšinovci pa so poiskali Sporočilo v steklenički.

Nedelja je bila tudi dan za zgodbe. Atrij samostana Mekinje se je prelevil v kino; začel se je z Ne pozabi dihati. Popolnoma resnične zgodbe je na odru KČ Barutana pripovedoval cvetober slovenskega pripovedovanja besede so spletali Rok Kušlan, Boštjan Napotnik Napo, Ana Duša, Katja Preša in domača moč Breda Podbrežnik. 

Prvi kamfestovski vikend je za nami in pričenja se nov festivalsko obarvan teden, poln izzivajočih predstav, glasbenih poslastic in performansov, ki širijo naša obzorja.

 

Danes tako ne zamudite:

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, KČ Barutana / Vodeni ogledi po KČ Barutana z ogledom razstave Nine Koželj: Koruzo polje

✖ 18.00, Otroški oder / Gledališče iz desnega žepka: Gospa Pehtra, lutkovno-igrana predstava RAZPRODANO

✖ 20.00, Mestni oder / Ante Upedanten banda *, večžanrska akustična godba

✖ 20.30, KČ Barutana / X.U.L + Amaia Bidean (ESP), minimalizem/eksperimentalna elektronika RAZPRODANO

✖ 20.30, Kino Kamfest / Parazit, komična drama, triler RAZPRODANO

✖ 21.00, Večerni oder / Drajnarjuva vampa, družbenokritični šanson

✖ 21.00, Oder Zaprice / Žiga Čamernik: Gospod predsednik, monokomedija RAZPRODANO

____________________

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.