Za nami je ponedeljek, pred nami torek. Včerajšnji dan je festival toplo presenetil z domala razprodanimi prizorišči, kar niti ne more biti presenečenje, saj je bil program nadvse povabljiv in zbranih ni pustil ravnodušnih.

Po ustaljenem kamfestovskem ritmu se je program začel na Otroškem odru, ki je iz desnega žepka potegnil Gospo Pehtro, ki je nato skupaj s polnim Parkom Evropa delala vreme. Na prelomu večera so se začeli polniti ostali odri. V Mekinjah se je projeciral veliki zmagovalec Oskarjev in ljubljenec občinstva Parazit, v zapriškem lapidariju pa je navdušil Žiga Čamernik z monokomedijo Gospod predsednik.

Polna je bila tudi Kreativna četrt Barutana, kjer sta se občinstvu z avtorsko glasbo predstavila mlada Amaia Bidean in Gašper Selko alias X.U.L.; slednji je s koncertom minimalistične eksperimentalne elektronske glasbe predstavil svoj prvenec Void. Kamniški center je bil pobalinski in družbeno kritičen na Večernem odru sta obešenjaško žlahtila in brila Drajnarjuva vampa, na Mestnem odru pa so žgali in podžigali Ante Upedanten banda, ki prav letos praznujejo četrt stoletja delovanja. Zadovoljstvo je bilo več kot zagotovljeno!

Festival se nadaljuje tudi danes. Čeprav vreme grozi z nekaj mokrote, nas to ne moti. Kamfest bo v vsakem vremenu, le s kakšnim dežnikom ob strani.

 

Danes tako ne zamudite:

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, KČ Barutana / Vodeni ogledi po KČ Barutana z ogledom razstave Nine Koželj: Koruzo polje

✖ 18.00, Otroški oder / Zavod Bufeto: Lev s sivo brado, cirkuško-glasbeno-gledališka predstava RAZPRODANO

✖ 20.00, Mestni oder / Jure Lesar *, obalni pop rock

✖ 20.00, POGLED skozi MUZEJ v GALERIJO, Galerija Pogled / PRVI POGLED – Žarko Vrezec: zaRIski: otvoritev razstave

✖ 20.30, KČ Barutana / Fiddle Gang Jam, gurmanski akustični zven RAZPRODANO

✖ 20.30, Kino Kamfest / Moj najboljši profil, drama

✖ 21.00, Večerni oder / Bombyx Lori + tetameta, atmosferična elektronika

✖ 21.00 Oder Zaprice / Duo Mori & Ofak, world music

__________________

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.