Danes popoldne bo svoja vrata odprl že 17. Festival Kamfest, ki bo letos potekal vse do 15. avgusta. V devetih festivalskih dneh bo serviral prek 50 žanrsko izjemno pestrih dogodkov. Večina dogodkov je brezplačnih, na vseh pa se bo treba ravnati v skladu z navodili za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Festivalski jedilnik prvega dne pa zaradi tega ni nič manj razgiban. Gibanico bo začel Diversity sejem, za najmlajše pa se bo lutkovno predstavo Krtek Zlatko odprl Otroški oder. Na kulinaričnem KUL petku bodo igrali Prijatelji Dixielanda, Mestni oder pa bo na že razprodanem koncertu začinil Adi Smolar. Češnja na vrhu prvega dne pa bo pesniški slam PestBesed, ki bo otvoril oder v Kreativni četrti Barutana. Poleg tega pa bo že prvi dan posejan s cukrčki DDV programa  na zidu KČ Barutana si je že moč ogledati dve ulični razstavi, v notranjosti razstavlja NIna Koželj, svoja vrata pa na široko odpirata obe mestni galeriji.

Ne pozabite, da je letos Kamfest serviran z določenimi festivalskimi navodili za uporabo. Za dogodke si je treba rezervirati sedež, ohranjajte medsebojno distanco in na festival pridite z masko. Več o navodilih pa si preberite v zavihku informacije.

Dogajanja bo veliko, zato ne spreglejte, da se v mestu dogaja nekaj zares dobrega.