Letošnji, že 17. Festival Kamfest se z današnjim dnem preveša drugo polovico. Od petka naprej, ko je Kamfest zavzel mestno središče, so obiskovalci lahko uživali v koncertih različnih glasbenih izvajalcev; žanrska pestrost glasbenega programa na odre tako privablja publiko vseh generacij.

Še vedno se lahko vsak dan sprehodite po sejmu Diversity. Na zidu pri KČ Barutana pa si je moč ogledati razstavi Ivana Mitrevskega: Volkulja Bela in čarobni gozd ter Dušana Letnarja: Fotografije iz Barutane, v sklopu vodenih ogledov po KČ Barutana pa tudi Koruzno polje Nine Koželj. Likovno je bil obarvan tudi torek, saj je v Galeriji Pogled potekala otvoritev razstave Žarka Vrezca: zaRIski.

Dogajanje na odrih je včeraj s cirkuškimi vragolijami odprl Lev s sivo brado v Parku Evropa, ki ga je zvečer napolnila atmosferična elektronika tetemete in umetniški pop pristop Bombyx Lori. Izvrstna kombinacija je poskrbela za še en izvrsten večer na Večernem odru. V mekinjskem samostanu se je bilo nad močjo družabnih omrežij mogoče zamisliti ob filmu Moj najboljši profil, na Zapricah pa sta za prav posebno glasbeno doživetje poskrbela Duo Mori & Ofak. Na Mestnem odru je s primorskim glasom zažigal in po rockovsko ušesne brbončice navdušil Jure Lesar z bendom, na odru KČ Barutana pa je Godalkanje obeležilo desetletnico delovanja. Ni vnemar povedati, da je le-to nastalo prav na Kamfestu; tokrat so se ponosno vrnili in godli v obliki Fiddle Gang Jam.

Danes nadaljujemo. Saj se vidimo, kajne! Ob upoštevanju vseh ukrepov, seveda.


Sredin dnevni red:

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, KČ Barutana / Vodeni ogledi po KČ Barutana z ogledom razstave Nine Koželj: Koruzno polje

✖ 18.00, Otroški oder / Gledališče iz desnega žepka: Palček Nos, lutkovno-igrana predstava – RAZPRODANO!

✖ 20.00, Mestni oder / Janez Škof *, frajtonarca malo drugače – RAZPRODANO!

✖ 20.30, KČ Barutana / Kamniška komična klapa in Boštjan Gorenc – Pižama, stand up – RAZPRODANO!

✖ 20.30, Kino Kamfest / Kickbokserka, mladinski film

✖ 21.00, Večerni oder / Bowrain & KALU – Not Exactly Lost, world electronic

✖ 21.00, Oder Zaprice / MG Flautet, klasična glasba – RAZPRODANO!

____________________

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.