Prva sobota letošnjega Kamfesta je minila v znamenju energičnih zasedb, ki so s festivalskim vzdušjem polnile prizorišča.

Prvi so na vrsto prišli najmlajši; v okolici Otroškega odra so ob predstavi To ni pika! iskali črke in se poglobili v v nek čisto drugačen svet. Ko se je dan prelevil v večer, se je na Mestnem odru začel koncert Fed Horses - alternativna country zasedba je zabavala vse zbrane in jih navdušila s svojim izpiljenim preigravanjem. Obiskovalci Večernega odra pa so bili deležni obilice obalnega funka, ki sliši na ime Pantaloons. Energčni trio nikogar ni pustil ravnodušnega. 

Kreativna četrt Barutana nudi pogled na razstavi Ivana Mitrevskega in Dušana Letnarja, na ogled je tudi elektrificirana postorska postavitev Nine Koželj. Dogajalo pa se je tdi na barutanskem odru, ta je namreč gostil zlate ribice - Projekcijo nagrajenih del Festivala svobodne video produkcije, ki ga je pozimi organiziral MC Kotlovnica. Svoja mogočna grajska vrata je odprlo novo prizorišče - Oder Zaprice. V lapidariju se je bilo mogoče vrniti nekaj stoletij nazaj, za kar je poskrbela Cappella Justinopolitna, ki je v sklopu Musice Aeterna preigravala istrsko renesančno glasbo in prostoru dodala še žlahtnejši starodavni pridih.

Kamfest bo tudi danes širil svoja prizorišča, saj bo v mekinjskem samostanu na sporedu prva filmska projekcija. Ne zamudite.