Četrtkovo dogajanje na Kamfestu je bilo navdahnjeno z mnogimi dobrimi zgodbami, še boljšo glasbo, likovnimi presežki in izrstnim festivalskim vzdušjem, kakršnega dovoljuje letošnja edicija.

V Galeriji Miha Maleš je potekal pogovor Saše Bučan s Klementino Golija o njeni razstavi Več kot pogled. Prav tako je bilo obiskovalce najti na ostalih razstavah, ki jih tokrat ponuja Kamfest. Med vsem drugim dogajanjem je bilo poskrbljeno tudi za DDV presenečenje, saj si je bilo na Samčevem predoru in pri Domu kulture Kamnik mogoče ogledati celo spontano vzniknjeno stripovsko razstavo Edija Edina Pašića Devet let v CIRIUS-u.

Popoldne je na Otroškem odru z iluzionističnimi vragolijami zbrane začaral Sam Sebastian, kar je v otroških očeh poskrbelo za marsikatero iskrico in vprašanja: "Kako je pa to naredil?" Kasneje se je na Večernem odru po rokenrolovsko norelo in žgalo. Za slednje so izvrstno poskrbeli Čao Portortorož. Čao pa je letošnjemu Kamfestu zaklical Oder Zaprice, ki se je s čutimi vibracijami poslovil z neponovljivim Duom Ponte.

Večerno bliskanje v hribih pa je napovedovalo muzikalično prefinjeno gromenje na Mestnem odru. Zbrano množico so nadvse razveselili Moonlight Sky, ki so z jazzovskim preigravanjem lastnih komadov v center mesta prinesli fuzijo lastnega glasbenega asortimana. V Kreativni četrti Barutana pa je karantensko rohnel Jani Kovačič, ki je s svojim šansonskim glasom pripovedoval inteligentne zgodbe, ki jih je publika sprejemala z odprtimi očmi in prejela razkošje festivalskega razgleda.

Danes nadaljujemo, dasiravno se obeta nekaj sivih oblakov. Če bo nebo res izpljunilo nekaj mokrote, dežnik na prizoriščih ne bo odveč. Pofočkajte se in se vidimo.

 

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, KČ Barutana / Vodeni ogledi po KČ Barutana z ogledom razstave Nine Koželj: Koruzno polje

✖ 18.00, Otroški oder / Plesni klub Modum, plesni nastop

✖ 19.00, Večerni oder / KUL petek: Ugo & Buh

✖ 20.00, Mestni oder / Bakalina Velika *, novodobna folk tradicija 

✖ 20.30, KČ Barutana / Inner Voice – Notranji glas, zvočno-gibalna predstava

____________________

* vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.