Včeraj se je s prvimi festivalskimi dogodki začel Kamfest 2020. Vse do prihodnje sobote bo mesto migalo v ritmih enega večjih letošnjih slovenskih festivalov. Kamnik bo zavzelo prek 50 dogodkov, ki bodo polnili festivalska prizorišča.

Ob otvoritvi Mestnega odra sta pred koncertom Adija Smolarja zbrane pozdravila vodja programskega odbora letošnjega Kamfesta Goran Završnik in župan Občine Kamnik Matej Slapar. Zaželela sta veliko zabave in dobre volje ter podarila pomembnost festivala in gojenja kulture tudi v teh časih, ki od nas zahtevajo več pozornosti in upoštevanja preventivnih ukrepov.

Včerajšnje dogajanje se je sicer začelo s turboburleskno delavnico Kako postati dober tat? Popoldansko dogajanje se je pričelo na Otroškem odru z lutkovno predstavo o krtku Zlatku in kakcu, ki je padel z neba, nadaljevalo pa z že omenjenim koncertom Adija Smolarja, ki je navdušil zbrano množico. Iz Parka Evropa je zopet zadišalo po KUL petku, ki zibal s Prijatelj Dixielanda, za poetično poslastico večerja pa je poskrbel pesniški slam PestBesed na odru Kreativne četrti Barutana. Dogajanja je bilo dovolj, da je bilo poskrbljeno za čisto vse okuse.

Program se nadaljuje tudi danes, ko bo festival odprl novo prizorišče na Odru Zaprice. Se vidimo v centru!