Sinoči se je nad Kamnikom odprlo nebo, a to nas organizatorjev ni ustavilo, da ne bi uspešno speljali predzadnjega festivalskega dne. Sicer pa ... kakšen je Kamfest, če ga vsaj enkrat ne namoči dež.

Na Otroškem odru so plesalci Plesnega kluba Modum prikazali, kaj vse znajo in česa vse so se naučili, in tako navdušili zbrano mlado občinstvo. Ne dolgo zatem se je v Parku Evropa odvijal drugi kamfestovski KUL petek, tokrat je za glasbeno spremljavo ob gostinski ponudbi in dežnih kapljah, ki niso pregnale vseh, skrbela Ugo & Buh, ki ju je publika nadvse hvaležno sprejela.

Na barutanskem odru je potekala zvočno-gibalna predstava Inner Voice Notranji glas v izvedbi lokalnih plesalk, ki so z gibom in lastnimi zvoki predstavile pomen posameznikovega notranjega glasu in njegovo razdvojenost med telesom in okoljem, v katerem biva. Na Mestnem odru je pred navdušeno publiko nastopila izvrstna folk zasedba Bakalina Velika. Niti obiskovalcev niti nastopajočih vreme ni motilo, kar je vodilo v neskončno radosten in žmohten večer, napolnjen z novodobno tradicijo muziciranja v kombinaciji z zgodbami, ki jih piše življenje. 

Hvala obiskovalcem, ki so skupaj z nami trmarili v dežju, Solidarnosti in vsem nastopajočim, ki jih je psotna publika še bolj podžgala, da je bil predzadnji dan nadvse uspešen. Danes zvečer se festival za eno leto poslavlja. Še prej pa bo ponudil nekaj programa.

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, Otroški oder / Zavod Bufeto: Mini cirkus Bufeto, cirkuška predstava – RAZPRODANO!

✖ 20.00, Mestni oder / Terra POP *, štrajh pop

____________________

* vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.