Čeprav je popoldansko nebo grozilo, da bo šesti dan letošnjega Kamfesta deževen, so se oblaki razkadili in obetal se je še en uspešen festivalski večer. Večer, ko so letos v vsej svoji veličini še zadnjič zasijali vsi kamfestovski odri.

Po utečenem programu se je dan začel na polnem otroškem prizorišču, ki ga je tokrat zavzel navihani kuharski mojster Palček Nos, publiki pa so se zaradi obilice hrane na odru verjetno kar cedile sline. Preden sta na Večernem odru Bowrain in KALU zbrane začarala z enkratnim glasbeno-umetniškim projektom Not Exactly Lost, je sinočnje koncertno dogajanje otvoril legendarni Janez Škof. Na Mestnem odru je karizmatično prepletal vrhunce slovenske poezije z netipičnim zvenom frajtonarice, kar je rezultiralo v še enem izvrstnem večeru.

Na Odru Zaprice je nastopila pihalna enota Mengeške godbe, ki so se tokrat zbrali kot MG Flautet. Med mogočnimi zidovi so odzvanjali zvoki klasične glasbe, med katero so se prikradle tudi priredbe skladb iz filmskega traku. Zadnja rola le-tega pa se je za tokratni Kamfest odvila v samostanu Mekinje z nizozemskim mladinskim filmom Kickbokserka.

V Kreativni četrti Barutana pa je bil včeraj na vrsti večer smeha. Nastopila je četverica kamniških komikov Matija Grkman, Gregor Skok, Jan David Kljenak in Andrej Podbevšek ki se jim je pridružil še gromkoglasni Boštjan Gorenc Pižama. 

Do konca letošnjega Kamfesta nas ločijo še trije festivalski večeri. Za uverturo v zadnjo tretjino festivala bo danes na sporedu sledeče:

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa

✖ cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Fotografije iz Barutane, ulična fotografska razstava

✖ 17.00, Glavni trg / Diversity sejem

✖ 18.00, KČ Barutana / Vodeni ogledi po KČ Barutana z ogledom razstave Nine Koželj: Koruzo polje

✖ 18.00, Otroški oder / Čarovnik Sam Sebastian: Hokus Pokus Cirkus, interaktivna čarovniška predstava – RAZPRODANO!

20.00, POGLED skozi MUZEJ v GALERIJO, Galerija Miha Maleš / V GALERIJO! – Klementina Golija: Več kot pogled, pogovor Saše Bučan z avtorico ob razstavi

✖ 20.00, Mestni oder / Moonlight Sky *, jazz fusion

✖ 20.30, KČ Barutana / Jani Kovačič, uporniški poet – RAZPRODANO!

✖ 21.00, Večerni oder / Čao Portorož, podivjani rock’n’roll

✖ 21.00, Oder Zaprice / Duo Ponte, world music

____________________

* vstopnina: 5 €. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.