Včerajšnje popoldne je napovedovalo še zadnji Kamfestov večer. Večer, ki je zaokrožil celotno letošnje kamniško festivaljenje, ki je gromkoglasno odprlo Kreativno četrt Barutana, napolnjeno s sijajnimi dogodki in edinstveno zasnovo, potencialom in prostorskimi zmožnostmi. Ki je na vseh šestih odrih in ostalih prizoriščih presenečalo in kulture željnim ponudilo tisto, kar so potrebovali.

Tudi včeraj se je bilo mogoče sprehoditi do ulične razstave na zidu pri KČ Barutana in si prebrati strip o volkulji Beli ter se zazreti v fotografije iz Barutane. Ulična razstava se ne zaključuje s Kamfestom, ampak bo na ogled še nekaj časa. Če si je še niste ogledali, bo priložnosti še dovolj. Je pa včeraj po Kamniku ponovno krožila in nepričakovano vznikala mobilna stripovska razstava Edija Edina Pašića in presenetila naključne mimoidoče.

Diversity sejem je popoldne na ogled postavil unikatne izdelke; mogoče je bilo kupiti kaj zase, za svojo boljšo polovico ali za prijazno sosedo. Medtem je bilo na Otroškem odru že vse pripravljeno za cirkuško predstavo Mini cirkus Bufeto. Najmlajši so z velikimi vedoželjnimi očmi spremljali klovnovske norčije in se ob tem več kot izvrstno zabavali.

Nekoliko niže pa se je pripravljal zaključni koncert letošnjega festivala. Terra POP so preigravali znane melodije, preoblečene v skupini lasten slog, vmes pa so zagodli kakšno svojo in publiki še nepoznano. Muziciranje z inštrumenti, ki smo jih sicer vajeni v večjih simfoničnih zasedbah, je dalo piko na i letošnjemu festivalu, ki se je tako zaključil z izvrstnim godenjem.

Festival se za eno leto poslavlja. Hvala vsem obiskovalcem, ki ste festival podprli v času, ko fizično druženje po večini poteka na 1,5 metra, in upoštevali vse preventivne ukrepe; četudi so se včasih zdeli nesmiselni, so bili edini pogoj, da se je Kamfest lahko odvil. Se vidimo naslednje leto, ko bo, upajmo!, festival smel ponuditi razgled brez zapovedane distance.