Zadnji ulov

interaktivna ekološka predstava

Ali v morju že plava poslednja riba? Je to orada? Morda brancin ali cipelj? In kaj storiti z njo, ko jo ulovimo: jo speči in pojesti, nagačiti in obesiti ali poslati v dar bogovom morja? Interaktivna predstava Zadnji ulov z igralci na hoduljah, odlično glasbo ter atraktivnimi kostumi, rekviziti in scenskimi elementi (prava ribiška ladja, velika lutka), ki so izdelani iz recikliranih odpadnih materialov, na zabaven način interpretira pereč aktualen problem totalnega izlova rib in vse večje onesnaženosti morij z odpadno plastiko ter ozavešča o tej tematiki, ki zadeva celotno človeštvo in ves planet – če se tega zavedamo ali ne.

 

Sporočilo v steklenički!

plesna predstava

Sanje so nekaj strašansko običajnega, pa kljub temu skoraj nikoli niso običajne. V sanjah stopamo po poteh, ki jih zbujeni sploh ne najdemo. Tudi deklica Sanja zaspi in sanja. Njene sanje so razburkane kakor odprto morje, ki nosi skrivnostna bitja te globoke modrine. Kam bo globok spanec pripeljal našo deklico Sanjo? Ji bodo sanjska bitja pomagala prebroditi zagato, ki si jo je nakopala pred spanjem?

Plešejo: Daša Resnik, Manca Andrić, Živa Babnik, Lukas Lupis Pirc, Manca Špur, Neli Jenčič Turk, Aleksander Blejc, Taja Žerjav, Shea Plevel.

 
 
Fotografija: arhiv nastopajočih

Rezervacija vstopnic