revitalizacija industrijskega območja smodnišnice

KČ Barutana (prostor nekdanjega ključavničarstva) ob 19:00: predavanje in pogovor s profesorjem Janezom Koželjem ter skupino Prostorož, dogodek je podprt in organiziran s stani promocije projekta Trajnostne mobilnosti Kamnik - P+R.

Obvezne prijave na dogodek na mail: sinan@stajn.si.

 

Letošnje predkamfestovsko dogajanje bo tudi minilo v znamenju študentske arhitekturne delavnice in urbanega masterclassa v so organizaciji Skupine Štajn, Kulturnega društva Priden Možic in Mladinskega centra Kotlovnica. Dogajanje bo postreglo z izobraževanji za študente arhitekture in urbanizma in je namenjeno tudi za širšo javnost ter podprto s strani projekta Stimulart.

Rezultat delavnice bo prikaz možne ureditve Kreativne četrti Barutana v objektu bivšega ključavničarstva.

V prostorih Kreativne četrti Barutana se bodo zvrstila štiri predavanje na temo razvijanja urbanega prostora in ohranjanja industrijske dediščine.


Smodnišnica je del Kamnika, ki je tudi po zaprtju proizvodnje smodnika veljal za izrazito industrijsko območje. Občina Kamnik se zadnja leta zavzema za njegovo revitalizacijo, saj območje omogoča ponovno kreativno rabo praznih in slabše izkoriščenih območij, stavb in infrastruktur. Občini in mladim lokalnim urbanistom (Jan Šimnovec, Mitja Kuret, Žan Lozar) smo svetovali pri načrtovanju in realizaciji obnove objekta znotraj smodnišnice. Gre za začasno intervencijo, ki bo omogočala prehod med kulturnim domom Kamnik in starim industrijskim območjem, obenem pa bo med letošnjim Kamfestom nudila sedišča za udeležbo koncertov, predavanj in nastopov drugega tipa. 

Intervencija v prostoru bo postavljena med 7. in 15. avgustom v času Kamfesta. V smodnišnici se bo odvijala tudi poletni urbani masterclass, kjer bodo gosti iz celega sveta delili svoje izkušnje iz urbanističnega področja. Če bo prostor med začasno intervencijo zaživel, bo takšna transformacija predstavljala odlično izhodišče za dolgoročno oblikovanje kreativne četrti v Kamniku.


Podroben program si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Rezervacija vstopnic